Industrieel


Sinds BCM in 1983 door vader Buelens werd opgericht als toeleverancier van mechanische onderdelen aan de industrie, groeide het bedrijf tot een begrip in de Vlaamse industriewereld. Met de overname van zoon Patrick Buelens in 1995 werd niet alleen gezorgd voor de continuiteit maar kreeg het bedrijf ook een zaakvoerder die toekomstgerichte accenten legde.

Patrick investeerde namelijk in computergestuurde machines en zorgde zo voor een bevestiging van de groei bij BCM. Momenteel is het bedrijf uitgerust met een hypermodern en innovatief machinepark. BCM is daardoor één van de weinige firma’s die zowel het gespecialiseerde draaien, frezen, watersnijwerkhonen en kotteren van machineonderdelen voor eigen rekening kan nemen, alsook opspuitwerk, lassen en plaatbewerking.

In 2008 werd een nieuwe hal van meer dan 1200 vierkante meter in gebruik genomen voor watersnijwerk en opslag van de plaatmaterialen.  BCM beschikt over een omax waterjetsnijmachine met een capaciteit van 4000 x 2000 mm snijoppervlakte en een dikte tot 200 mm.

Machineonderdelen worden na inspectie voorzien van een stuknummer dat wordt aangebracht met een markeerlaser. Tevens beschikt BCM over een uniek kostenregistratiesysteem dmv scanning: hierdoor blijft de prijssetting naar de klant toe perfect betrouwbaar, transparant en dus eerlijk.

Ook stukwerk en kleine series kunnen op uiterst korte termijn en aan marktinteressante voorwaarden worden aangeboden aan de klant. Op deze manier handhaaft BCM een stevige meerwaarde tav concurrentie uit de lageloonlanden. Klanten die bovendien voor een langere periode met het Wilrijkse bedrijf willen samenwerken, kunnen steevast rekenen op gerichte en snelle service., wat ideaal is bij onverwachte panne of schade aan machines.

Om blijvend garant te kunnen staan voor deze innovatie, kwaliteit, flexibele service en dienstverlening en betrouwbare prijssetting, blijft BCM investeren in vernieuwing en automatisatie.